آیا میدانستید : آیا می‌دانید که 183هزار بسته صنایع دستی، 12 هزار بسته ایده محور ، 92 هزار بسته تک محصولی و 52600 بسته ترکیبی در بخش هدایای سازمانی سامانه راسته بازار وجود دارد.

آسیب‌های احتمالی در جریان حمل و نقل محصولات

محصولات تولید شده در مشاغل خرد و خانگی ازجمله تولیداتی هستند که باوجود ارزش بسیار، ممکن است آسیب‌پذیری بیشتری نیز داشته باشند.

محصولات خرد و خانگی در قالب ظروف نفیس قلمکاری شده، ظروف سفالی، لعابکاری شده، مواد غذایی، شیرینی‌جات، میوه، خشکبار و سایر صنایع دستی و تولیدی مشاغل خرد و خانگی با انواع بسته‌بندی‌هایی که ممکن است آنچنان هم مستحکم و مقاوم نباشند در معرض انواع آسیب‌ها قرار می‌گیرند که می‌تواند منجر به افت کیفیت و به تبع آن افت قیمت شده و سود لازم را به تولید کننده نرساند. بنابراین شناسایی مسائلی که ممکن است در جریان حمل و نقل به کالا و تولیدات آسیب رسانده، و یافتن راه حل مناسب برای آنها می‌تواند دغدغه‌ای باشد که هر کسب و کاری را به خود مشغول ساخته است.
کاهش آسیب‌های وارده علاوه بر ممانعت از کاهش قیمت و رضایت مشتریان، امکان هدر رفت منابع و انرژی صرف شده برای تولید آن ها را نیز کاهش می‌دهد. بنابراین صرف زمان و هزینه جهت حمل و نقل مناسب علاوه براینکه باعث تضمین کیفیت محصولات رسیده به دست مشتری خواهد شد می‌تواند جلوی هدر رفتن محصولات و منابع اولیه نظیر آب، هزینه صرف شده برای نیروی کار و همچنین زمان را بگیرد.
فرایند حمل و نقل فیزیکی کالاها مستلزم برنامه ریزی صحیح، نحوه اجرا و همچنین کنترل دقیق در مراحل مختلف است تا کالاهای تولید شده را از مبدأ به دست مصرف کننده برساند. برخی از تولیدات در مشاغل خرد و خانگی بلافاصله به دست مصرف کننده نمی‌رسند و پیش از ارسال و انتقال ممکن است مدتی در انبارها باقی بماند. محل انبار معمولاً در نزدیکی محل تولید است، بنابراین در حمل به سوی انبار کمترین آسیب به کالاها وارد می‌شود. پس از گذر از مرحله انبار مرحله انتقال محصول به دست مصرف کننده و یا عرضه در انواع فروشگاه‌ها می‌رسد. در اینجا توجه به یکسری نکات کاربردی که حمل و نقل را آسانتر نموده و آسیب‌های احتمالی را به حداقل می‌رساند، ضروری است.
اولین نکته، انتخاب روش حمل و نقل است که پنج معیار اصلی در انتخاب روش حمل و نقل کالا و تحویل به مشتری، اهمیت فراوانی خواهد داشت. سرعت، بخصوص در حمل و نقل با مسافت کوتاه؛ برنامه‌ریزی و مطابقت با روند پیش بینی شده؛ توانایی حمل کالاهای بخصوص؛ منطقه جغرافیایی؛ هزینه حمل و نقل.
در حمل مواد لبنی و یا محصولات با عمر کوتاه، نیاز به برنامه ریزی و زمانبندی دقیق همچنین استفاده از روش‌های پیشرفته و به روز دارد. حمل محصولات لبنی باید در دمای مناسب و به سرعت انجام شود تا محصولات سالم و با کیفیت به دست مصرف کننده برسد. پیش از اقدام به ارسال محصولات لبنی لازم است که آستانه دمای لازم را به دقت بشناسید، تا محصولات در تازه ترین حالت ممکن باشند. توجه به دمای محصولات مشخص می‌کند که چه بسته بندی برای محصولات خرد و خانگی شما مناسبتر است.
شکنندگی و آسیب‌های احتمالی در جریان حمل و نقل کالاهای خاصی همچون ظروف سفالین نیز لزوم انتخاب حمل و نقل مناسب را بیش از پیش می‌نماید. در گذشته حمل کالاها صرفاً محدود به محل تولید و یا محدوده خاصی می‌شد. اما امروزه باتوجه به گسترش فروش اینترنتی به سرتاسر کشور، همچنین امکان صادرات محصولات به کشورهای همسایه، لزوم انتخاب بهترین روش حمل و نقل و ارسال محصولاتی با کیفیت بالا را بیش از پیش می‌نماید.
انواع روشهای حمل و نقل ازجمله حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، هوایی و حتی دریایی هرکدام نیازمند بررسی شرایط مختلف محصولات خواهد بود. استفاده از باکس‌های عایق بندی شده برای کنترل دما، رطوبت و همچنین ضد ضربه بودن باکس‌ها برای حفظ محصولات در برابر فشار و حرکات ناشی از جابجایی، برای فروش بهتر محصولات خرد و خانگی اهمیت فراوانی دارد.
شرکتهایی در خصوص حمل و نقل کالاهای مختلف فعالیت می‌کنند. گاه برون سپاری بخش حمل و نقل کالاها بخصوص کالاهای با آسیب‌پذیری بیشتر، می‌تواند گزینه مناسبی برای ارسال سفارش مشتریان باشد. چراکه در عین صرفه‌جویی در هزینه و زمان، شرایط حمل و نقل با امکانات مناسب باعث تحویل محصولات با کیفیت به مشتریان می‌گردد.

 

نطرات خود را راجع به این مقاله ثبت کنید.




نظرات کاربران

برای ارسال نظر باید وارد حساب کاربری خود شوید!