آیا میدانستید : آیا می‌دانید که راسته بازار بزرگترین حامی کسب و کارهای خانگی در کشور است.

برترین ها

دیگر مقالات

مرتبط


راه اندازی کسب و کار خرد و خانگی با تولید لواشک

میوه‌های تابستانی همواره محبوب و دلنشین هستند و مخاطبین پر طرفدار خود را دارند. در گذشته امکان انبار و نگهداشت میوه تازه وجود نداشت. فصول گرم سال نیز شرایط مساعدی جهت نگهداری طولانی مدت برای این میوه‌های لذیذ نبود. جلوگیری از فساد و نگهداشت طولانی مدت، حفظ منابع و نعمات الهی دلایلی بود که تولیدکنندگان و مصرف کنندگان این محصولات را به فکر روشی بهتر جهت نگهداری طولانی مدت این قبیل محصولات انداخت. تولید انواع لواشک، آلوچه، برگه و سایر فراورده‌ها روشی جهت جلوگیری از اتلاف میوه و محصولات کشاورزی است که از دیرباز متداول شد و علاوه بر حفظ میوه‌، محصولاتی لذیذتر و محبوب‌تر را بوجود آوردند که هرروزه به طرفداران آن اضافه می شود.
 تولید خانگی انواع لواشک و برگه و خشکبار راهی بسیار کم هزینه و پربازده است که صدها سال در میان زنان و مردان شهر و روستا متداول بوده است. تقریبا تمامی ما حس نوستالژی نسبت به این محصولات داشته و همچنان علاقمند به استفاده از آنها هستیم. 
 روش‌های سنتی، بدون خطر و بدون هزینه هستند، که سالهاست متداول بوده و از قضا نسبت به محصولات صنعتی و کارخانه‌ای طرفداران بیشتری میان کودکان و بزرگسالان دارند. محصولاتی که علاوه بر طعم بسیار لذیذ و خوشمزه بسته به نوع میوه دارای مزایای بی‌شماری نیز هستند. لواشک سرشار از انواع ویتامین‌ها، غنی از املاح بوده و حتی کاربرد دارویی و درمانی نیز خواهد داشت. بطور مثال، درمان خوبی برای کاهش فشار خون و کاهش چربی همچنین باعث افزایش اشتها، بخصوص درکودکان می شوند. تمامی این مزایا زمینه بسیار مناسبی برای ایجاد کسب و کار خانگی فراهم ساخته است. 

طرز تهیه لواشک آلو 

تهیه لواشک بطور سنتی برای همه مقدور است چراکه نیاز به هیچ وسیله و یا ابزار خاصی نخواهد داشت. میوه و برخی لوازم آشپزخانه که در همه منازل موجود است ابزار ورود به این نوع کسب و کار خانگی خواهد بود. برای تهیه لواشک، آلوهای رسیده و له شده گزینه‌های مناسب‌تری هستند. بنابراین خرید ارزانتری خواهید داشت. ابتدا آلوها را به خوبی بشویید و به همراه مقداری آب برروی شعله متوسط بپزید. به میزان کافی نمک اضافه کرده و صبر کنید تا به غلظت مناسب برسد بهتر است بجز نمک هیچ ماده دیگری به آن اضافه نکنید و اجازه دهید طعم طبیعی لواشک حفظ شود. برای پخت آلوها بهتر است شعله را کم کنید تا لواشکی با کیفیت بهتر داشته باشید. برای رسیدن به غلظت دلخواه حدود 2 ساعت زمان لازم است. کمی فرصت دهید تا مواد خنک شوند و سپس آنها را از صافی رد کنید با استفاده از دستکش مواد را ورز داده تا تنها هسته آلوها در سبد باقی بمانند. مایع لواشک را به ضخامت دلخواه برروی سینی و یا صفحه مسطح پهن کرده و در محیطی به دور ازآلودگی و گرد و خاک در معرض نور خورشید قرار دهید تا خشک شود. 
این روش، روش سنتی تهیه لواشک است. امروزه با استفاده از انواع دستگاه‌های خشک کن می‌توان با سرعت بیشتر و شرایط بهداشتی‌ لواشک‌های سنتی و سایر فرآورده‌های میوه‌ها را تهیه و توزیع کرد. استفاده از بسته‌بندی‌های متنوع و جذاب نیز از جمله روش‌های جذب مخاطب است. امروزه انواع بسته بندی در ابعاد متفاوت و موارد استفاده متعدد از جمله ویژگی‌هایی است که بر جذابیت این محصولات لذیذ می‌افزاید. اما بطورکلی بسته‌بندی مناسب می‌تواند اطمینان خاطری جهت سلامتی و بهداشتی بودن این محصولات ایجاد نماید. علاوه بر کاور سلفونی برروی لواشک استفاده از دستگاه‌های بسته بندی متنوع نیز روش مناسبی خواهد بود. 
 
برای ارائه محصولاتی با کیفیت و همچنین ظاهری زیبا لازم است که به نکات اساسی نیز توجه گردد ازجمله:

  1.  تحویل سریع و به موقع محصول: لواشک و سایر فرآورده های میوه جات از گذشته تا کنون برای دوام و سهولت نگهداری تولید می‌شده است اما تازگی محصول و طعم لذیذ آنها نیز لازم است. لواشک‌های تزئین شده در زمان مناسب و برای هر سفارش ظاهر زیبا و جذابیت بیشتری خواهند داشت بنابراین بهتر است طبق زمانبندی محصولات تولید شده و برای هر سفارش و در اسرع وقت، تزئین و بسته‌بندی شوند.
  2. نحوه توزیع و ارسال محصولات: باتوجه به اینکه محصولات از نوع خوراکی بوده و امکان حمل و نقل در مسافت‌های خیلی طولانی مقدور نمی‌باشد. بنابراین، سرعت، دقت و کیفیت محصولات ارسال شده اهمیت زیادی خواهند داشت.
  3. فیلم‌های تبلیغاتی از مراحل تهیه محصولات: یکی از  دغدغه‌های بزرگ روند تهیه بهداشتی این سبک محصولات است. بخصوص که برای تزئین و شکل‌دهی آنها استفاده از دست ضروری است. برای اطمینان خاطر مشتریان و مخاطبین ضبط فیلم از مراحل ساخت و بسته بندی محصولات می‌تواند علاوه بر ایجاد اطمینان از سلامت محصولات جنبه تبلیغاتی نیز داشته باشد.

امروزه انواع تزئینات و بسته‌بندی‌های متنوع، جذابیتی دوچندان به این قبیل محصولات بخشیده است. شاید این محصولات جزء پربازده ترین و پرسودترین محصولات تولیدی در کسب و کار خرد و خانگی باشند. چراکه همواره و در تمامی فصول سال مخاطبین و طرفداران خود را خواهند داشت. محصولاتی که با برند خانگی مورد استقبال بیشتری نیز قرار می‌گیرند. بسیاری از بانوان و علاقه‌مندان با ذوق و سلیقه خود تزئیناتی را برای لواشک، برگه و آلوچه و سایر خشکبار بکار می‌بندند که باعث زیبایی و جذابیت بیشتر محصولات می‌گردد به گونه‌ای که امروزه جهت پذیرایی و حتی هدیه تهیه و خریداری می گردد.


نیک سازه پارس
1399/02/23 | 09:26

کلمات کلیدی :

تهیه لواشک


نظرات کاربران

برای ارسال نظر باید وارد حساب کاربری خود شوید!