برترین ها
پوشش تمامی بخشهای بازار توسط تولید کنندگان محصولات خرد و خانگی کاری دشوار و هزینهبر است بر این اساس بهترین روش برای افزایش بازدهی این نوع کسب و کار انتخاب بازار هدف براساس معیارهایی است که برای مشتریان دارای جذابیت باشد. اولین اقدام در جهت بازاریابی موفق محصولات خرد و خانگی تقسیم بازار براساس معیارهای مختلف است. تا بتوان به تدوین برنامه بازاریابی موفق پرداخت.
ارزیابی جذابیت بازار به معیارها و مشخصات بسیاری بستگی دارد که ممکن است توسط مشتریان و تولید کنندگان محصولات یا بازاریابان و فروشندگان محصولات خرد و خانگی سنجیده شوند. به طور مثال لازم است که یک فروشنده، میزان طرفداران حوزه کسب و کار خود را برآورد کند تا بتواند حجم تولید و امکان رشد و توسعه کسب و کار خود را پیش بینی کند.
معیارهای جذابیت بازارهای کسب و کارهای خرد و خانگی
معیارهای جذابیت بازار، بسته به مکان جغرافیایی، انواع مخاطب، نوع محصول و سایر عوامل دخیل متفاوت است. در ادامه به بررسی هرکدام در بازار هدف و نقش آنها در انتخاب بازار هدف میپردازیم.
- سودآوری:
سود حاصل از تولید و فروش محصولات خرد و خانگی شاید اولین نکتهای باشد که یک تولید کننده به آن توجه میکند. انتخاب بازاری که بیشترین سود را عاید فروشنده کند یکی از عواملی است که باعث جذابیت بازار خواهد بود. سودآوری یک محصول بسته به عوامل متعددی همچون میزان مخاطب، میزان فروش محصول، قیمت گذاری هر محصول بسته به هزینه تمام شدهی تولید آنها و حمل و نقل محصولات به بازار بستگی دارد.
- رشد بازار:
امکان رشد بازار که به اصطلاح آن را استعداد بازار نیز مینامند، بستگی به شرایط و ویژگیهای خاصی دارد. وضعیت اقتصادی بازار در آینده، اندازه بازار، میزان فروش، امکانات بازار و توانایی بالقوه بازار جهت توسعه ازجمله عواملی هستند که رشد بازار را قابل ارزیابی ساخته و در انتخاب بهترین بازارها برای راه اندازی کسب و کار خرد و خانگی مؤثر هستند.
- اندازه بازار:
اندازه بازار ممکن است به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد. یکی از مهمترین آنها میزان جمعیت موجود در آن منطقه است. بدیهی است که با افزایش جمعیت تقاضا برای کالا و خدمات قابل ارائه نیز بیشتر میشود.
- ایجاد رضایت در مشتری:
ایجاد حس خوب در مشتری برای داشتن کسب و کاری موفق الزامی است. ارائه محصولات مطابق با نظر مشتریان میتواند منجربه علاقه مندی، ایجاد حس رضایت و وفاداری در آنها گردد. همچنین، باتوجه به ویژگیهای خاص محصولات تولید شده در کسب و کار خرد و خانگی انتخاب بازاری که مشتریان علاقمند به این قبیل محصولات داشته باشند برای فروشنده نیز جذابیت بیشتری خواهد داشت.
- میزان فروش:
پیش بینی میزان فروش انجام شده و فروش بالقوه در تعیین مقدار جذابیت بازار هدف اثر به سزایی دارد. فروش کالا و محصولات تولید شده در کسب و کارهای خرد و خانگی ضامن بقا و سودآوری این نوع کسب و کار خواهد بود. بنابراین صاحبان این قبیل مشاغل به دنبال بازارهایی هستند که فروششان را تضمین کند.
- سهولت دسترسی:
دسترسی آسان برای تولید کننده، فروشنده و همچنین مشتریان میتواند از مزیتهای بسیار مؤثر در بازاریابی و فروش محصولات باشد. چراکه توزیع محصولات با سرعت و کیفیت بهتری همراه خواهد بود و همچنین، هزینه حمل و نقل را برای تولید کننده و خریدار به حداقل میرساند.
- فرصتهای موجود در بازار:
یکی از اصول بسیار مهم در بازاریابی و فروش محصولات خرد و خانگی بررسی فرصتهای موجود در بازار و فراهم بودن شرایط رشد کسب و کار است. انتخاب راههای جدید و متنوعی که هر بازار در اختیار فروشنده قرار میدهد از دیگر عوامل مؤثر در انتخاب نوع بازار است. به عنوان مثال سامانه فروش اینترنتی راسته بازار به عنوان بازاری مناسب برای فروش محصولات خرد و خانگی با ارائه خدمات متفاوت و همچنین آموزش اصول بازاریابی راهی تازه به سوی رشد و رونق کسب و کارهای خرد و خانگی است.
- واکنش مشتریان نسبت به قیمت:
امروزه کسب و کارهای خرد و خانگی در پی تولید محصولاتی با هزینه اولیه اندک هستند، که به تبع با کاهش هزینه تولید، قیمت نهایی فروش نیز کاهش مییابد و این شرایط مساعدی را جهت رقابت با تولیدات انبوه کارخانهای ایجاد میکند. انتخاب بازاری که امکان مقایسه تفاوت قیمت را به خریدار بدهد میتواند در جذب بهتر مشتری و فروش بهتر محصولات مؤثر باشد.
- جایگاه کسب و کار در نظر مشتریان:
برای داشتن کسب و کاری موفق باید مشتریان را شناسایی کرده، با توقعات و انتظارات آنها آشنا بود. دسته بندی مشتریان براساس ویژگیهای مشترک نیز میتواند راهی در جهت پیشبرد موفق کسب و کار و انتخاب بهترین بازار باشد.
- مطابق با استراتژی کلی کسب و کار:
تدوین و تبعیت از یک استراتژی کلی برای موفقیت در هر کسب و کاری ضروری است. در این میان کسب و کارهای خرد و خانگی به دلیل مدیریت سنتی و ساختار خانوادگیشان ممکن است از استراتژی خاصی پیروی نکنند و نداشتن استراتژی باعث عدم موفقیت و سود اندک آنها نخواهد بود اما داشتن استراتژی و پیشبرد تمامی مراحل در چارچوب از پیش تعیین شده نه تنها در انتخاب مناسب بازار هدف مؤثر است بلکه میتواند باعث موفقیت بیشتر کسب و کار خرد و خانگی گردد.
بررسی و واکاوی هرکدام از این معیارها در انتخاب بازار هدف نقشی اساسی خواهد داشت. البته نیازی نیست که شرایطی را تصور کنید که تمامی این معیارها را داشته باشد. بسته به کسب و کار خاص خود و همچنین شرایط و ویژگیهای بازارهای موجود در اطرافتان، میتوانید بهترین گزینهها را انتخاب کرده و برروی آنها تمرکز و تأکید داشته باشید. در این میان، فروشگاههای اینترنتی و کسب و کارهای دیجیتالی نیز امکان انتخاب را برای تولیدکنندگان و فروشندگان محصولات خرد و خانگی افزایش داده است. یکی از گزینههای موجود سامانه فروش اینترنتی راسته بازار است که با تمرکز برروی کسب و کارهای خرد و خانگی شرایط را برای یافتن بهترین بازار هدف و فروش محصولات تولید شده در این کسب و کار را برای تولید کنندگان و علاقمندان ورود به این عرصه فراهم ساخته است.
برای ارسال نظر باید وارد حساب کاربری خود شوید!