برترین ها
امروزه شاهد افزایش اهمیت عروسکهای بومی هستیم که توسط دستان هنرمند پدران و مادران در نسلهای گذشته ساخته شده و همراه همیشگی کودکانی بودند که امروز خود پدر و مادر نسل آینده هستند. خوشبختانه تولید عروسکهای بومی در مناطق مختلف به عنوان کسب و کار خانگی مورد استقبال بسیاری از تولید کنندگان قرار گرفته است. میراث اصیل و سنتی که نه تنها صرفاً یک عروسک بلکه هویت و فرهنگ ناملموس ما را تشکیل میدهند.
بطور مثال میتوان به عروسکهای دزفولی به نام "بی" اشاره کرد که با سبک پوشش و آرایش شبیه به عروسهای گذشته در آن ناحیه بودهاند و امروزه مورد توجه بسیاری از مراکز و نهادهای فرهنگی قرار گرفته است. احیا و بازسازی دوباره این قبیل عروسکها زمینه مناسبی جهت رونق کسب و کارهای خانگی خواهد بود.
احیای فرهنگ بومی با ساخت عروسک
اخیراً با ملاحظه اثرات مخرب و تهاجمات فرهنگی حاصل از ورود عروسکهای خارجی این فکر به ذهن مسئولان و فعالان در زمینه فرهنگی رسید که با طراحیهای جدیدتر و تکمیل فرآیند تولید، عروسکهای بومی را احیا کرده تا به این وسیله فرهنگ و آثار فاخر کشور را دوباره زنده کنند.
تنوعات بومی و فرهنگی در کشور باعث بوجود آمدن فرهنگهای متفاوت شده است. توجه به تنوعات بومی و فرهنگی، معرفی فرهنگهای مختلف به کودکان، ادبیات و پیشینه، هرکدام به تقویت فرهنگ خانوادهها کمک ارزندهای خواهد کرد.
دغدغه فرهنگی این روزهای والدین تربیت صحیح فرزندان است. روایت داستانهای پرمغز قدیمی، ساخت انیمیشن، تألیف و نوشتن انواع کتابهای داستانی و همچنین برنامههای تلوزیونی همه و همه روندی است که برای مقابله با جریان فکری غرب در پیش گرفته شده است. در این میان رونق کسب و کار خانگی در جهت ساخت عروسکهای سنتی و بومی متناسب با فرهنگ و هویت خاص ایرانی-اسلامی و توجه به تنوعات فرهنگی امری است که زمان زیادی از قدمت آن نمیگذرد.
عروسکهای دست ساز در گذشته اغلب با استفاده از مواد، تکههای پارچه، نخ و لوازمی از این قبیل که در دسترس عموم مردم بود، دوخته و طراحی میشدند که هزینه زیادی را برای خانوادهها در پی نداشت. در این میان میتوان با الهام از عروسکهایی که ریشه در گذشته دارند و البته توجه به سلایق امروزی کودکان، اقدام به تولید و عرضه این قبیل محصولات در قالب کسب و کار خرد و خانگی نمود. حمایت سازمانهای ذیربط از این جریان فرهنگی، فرصت مناسبی است که در جهت ساخت و گسترش این گونه از تولیدات اقدام کنید.
از جمله این حمایتها میتوان به تبلیغ و معرفی انواع عروسکها، برگزاری نمایشگاهها و جشنوارههای عروسکهای داخلی که در چند سال اخیر با استقبال خوبی مواجه شدهاند اشاره کرد.
روشهای فروش عروسکهای بومی
در زمینه تولید و عرضه عروسکهای بومی و سنتی بصورت کسب و کارهای خرد و خانگی ایدههای بسیاری وجود دارد. تولید محصولات، بسته بندی به همراه عرضه شناسنامه هر عروسک، هویت بخشی به آنها میتواند برای بسیاری از کودکان و حتی بزرگسالان جذاب باشد. از طرفی میتوان خود کودکان را نیز در جریان تولید عروسک دخیل نمود. شما میتوانید اجزای مورد نیاز برای ساخت یک عروسک را در پکیج اسباب بازی قرار داده به همراه راهنمای ساخت و سایر لوازم مکمل آن در کنار ایجاد جذابیت بیشتر برای محصولاتتان، کودکان را نیز در جریان تولید قرار دهید. به این صورت علاوه بر اینکه زمینه خلاقیت و نبوغ کودکان را ایجاد کردهاید، از نبوغ و ایده کودکان نیز استفاده کرده و در احیا و حفظ این میراث گرانبها گامهای مؤثری بردارید.
ارائه عروسکهای دست ساز سنتی در نمایشگاهها و جشنوارهها نیز ازجمله راههای معرفی محصولاتتان است. شما به عنوان تولید کننده عروسکهای بومی میتوانید نمونههای عروسکهای خود را به «اداره کل سرگرمیهای سازنده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان» ارسال کرده و این اداره پس از بررسی، عروسکهای منتخب را در نمایشگاه عروسکهای ایرانی به نمایش میگذارد.
در میان تمام راهکارهای ارائه شده باید بدانید که صِرف تبلیغات فرهنگی برای فروش این قبیل محصولات کافی نیست، نقش تبلیغات تجاری در دنیای پر زرق و برق امروزی بسیار مؤثر خواهد بود. توجه به علاقمندی کودکان و نیاز سنجی آنها در جهت تولید اسباب بازیها و عرضه آنها و در مرحله بعد ارائه تبلیغات در جهت یافتن بهترین بازار برای محصولات تولید شده میتواند حیات و بقای کسب و کار شما را تضمین کند. راسته بازار فضایی را جهت معرفی و عرضه محصولات بصورت دیجیتالی و بازاریابی غیرحضوری فراهم کرده است. شما با استفاده از این سامانه توانایی برقراری ارتباط با انواع مخاطبین در سرتاسر کشور را کسب کرده و در پیشبرد هرچه بهتر عملکردتان آگاهانه گام برمیدارید.
برای ارسال نظر باید وارد حساب کاربری خود شوید!