آیا میدانستید : آیا میدانید که در راسته بازار می‌توانید برای ایده های ناب خود حامی بیابید.

نحوه بازاریابی و فروش ماست خانگی

تهیه ماست خانگی جهت عرضه به بازار فروش

ماست یکی از پرخاصیت‌ترین و محبوب‌ترین دسرهای سنتی است که ایرانیان معمولاً آن را در کنار غذا میل می‌کنند. طرز تهیه ماست به قدری راحت است که همه می‌توانند به راحتی در منزل خود اقدام به تهیه آن کنند. حفظ سلامت غذایی اغلب افراد را بر آن داشته تا به مصرف محصولات خانگی و ارگانیک تمایل نشان دهند و این بازار مناسبی جهت فروش و عرضه این قبیل محصولات خرد و خانگی، ایجاد کرده است. چراکه اغلب مواد غذایی صنعتی حاوی مواد نگهدارنده‌ای هستند که مضرات آن بر هیچ کس پوشیده نیست. این عوامل انگیزه‌ای شده است تا افراد خود اقدام به تهیه ماست در منزل کنند. در این میان زنان نقش پررنگ‌تری را ایفا می‌کنند و با تولید ماست خانگی علاوه بر اطمینان از سلامت ماده غذایی، می‌توانند دست به تولید محصولات دیگری نیز بزنند چرا که ماست به عنوان یکی از تولیدات و فرآورده‌های لبنی خود منشأ تولید بسیاری از فرآورده‌های دیگر است که اتفاقا دارای محبوبیت فراوانی نیز هست. دوغ، ماست چکیده، کره، قره قوروت، کشک و... ازجمله خوراکی‌های پر طرفداری است که تماماً از ماست بوجود آمده‌اند. این بازار گسترده ما را بر آن داشت که در زمینه تولید، بازاریابی و فروش این محصول نکاتی را با شما درمیان بگذاریم.

طرز تهیه ماست خانگی

در مرحله اول لازم است که از شیر پاستوریزه و فاقد آنتی‌بیوتیک و سایر مواد افزودنی استفاده کنید. دومین ماده که برای تهیه ماست لازم است یک قاشق غذاخوری ماست از پیش آماده است. بهتر است توجه داشته باشید ماستی که در اصطلاح به آن مایه گفته می‌شود نیز دارای مواد نگهدارنده نباشد. به این ترتیب تمام موادی که شما برای تهیه ماست احتیاج دارید در اختیار شماست.
شیر را به میزان لازم بجوشانید، هرچه شیر بیشتر جوشانده شود و درصد آب موجود در آن کاهش یابد، ماست سفتتری به دست می‌آید. به این ترتیب می‌توان باتوجه به علاقه و سلیقه مشتریان خود انواع مختلف ماست خانگی را تهیه و عرضه کنید. در مرحله بعدی شیر جوشیده شده را در دمای محیط قرار داده تا دمای آن کمتر شود بطوری که حرارت شیر دست را نسوزاند.
مایه ماست را به شیر گرم اضافه کرده کمی هم بزنید و سپس ظرف شیر را در محیطی بدون نور و البته گرم قرار دهید. اجازه دهید 3-4 ساعت در محیطی گرم و بدون نور قرار گیرد به این ترتیب روند فعالیت باکتری‌های مفید موجود در ماست به خوبی طی شده و ماست ما تهیه می‌شود.
رعایت یکسری نکات در تهیه ماست باعث می‌شود تا کیفیت ماست بهتر شده و به آنچه مورد استفاده شما است نزدیکتر شود. بطور مثال برای مطمئن شدن از به اصطلاح بسته شدن ماست نباید آن را تکان داد برای اطمینان با استفاده از قاشق یا خلال دندان می‌توانید متوجه شوید که ماست سفت شده است یا خیر.
همچنین اگر ماست زمان بیشتری از حد لازم در حالت استراحت بماند ممکن است شل شده و بخش زیادی از ماست آب بیاندازد. این نکته زمانی که هدف شما از تولید ماست بدست آوردن فرآورده‌ای همچون قره قروت می‌تواند مفید باشد.

بازاریابی فرآورده‌های حاصل از ماست خانگی

ماست یکی از محبوبترین غذاهاست که بصورت میان وعده، دسر و همراه با غذا سرو می‌شود. همچنین با کمی تغییرات می‌تواند به محصولات پرطرفدار و لذیذی تبدیل شود که از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه‌تر و پر فروش‌تر از خود ماست خواهند بود. بطور مثال تولید دوغ‌های محلی، کشک، قره قروت، کره و... از جمله تولیداتی هستند که از دیرباز در منازل تولید شده، به مصرف شخصی رسیده و بصورت کاملاً سنتی روانه بازار می‌شوند. 
امروزه نیز انواع جدیدی از ماست در قالب ماست‌های طعم دار، وانیلی، میوه‌ای، خامه‌ای و... تولید و عرضه می‌شوند. تولید ماست و فرآورده‌‌های آن در منزل ازجمله کسب و کارهای خانگی است که با هزینه اندک می‌تواند تولیدات محبوب و مورد پسندی را روانه بازار کند.
بسته بندی انواع محصولات و تولیدات حاصل از ماست می‌تواند این اطمینان را به مصرف کننده بدهد که محصول خوراکی از نظر بهداشتی و سلامت در وضعیت خوبی قرار دارد همچنین بسته بندی تولیدات باعث ایجاد زیبایی بصری در محصولات می‌شود. استفاده از ظروف سفالی یکی از راهکارهایی است که جهت بسته بندی و عرضه به بازار می‌توان پیشنهاد داد. چراکه تولید ماست در ظروف سفالی می‌تواند باعث غلظت بیشتر و کیفیت بالاتر ماست شود. همچنین فروش ماست‌های خانگی در ظروف سفالین می‌تواند جنبه سنتی محصولات را در کنار زیبایی بصری به مصرف کننده القا کرده و باعث شوق و اشتیاق مصرف این محصولات شود.
تولید کنندگان ماست خانگی باید توجه داشته باشند که این نوع محصول به دلیل عدم وجود مواد نگه دارنده ماندگاری کوتاه مدتی دارند بنابراین پیش از اقدام جهت تولید این محصول لازم است که از فروش به موقع آن اطمینان حاصل کنند. در اینجا می‌توان علاوه بر شیوه‌های متداول بازاریابی و فروش، پیشنهاد داد که با مراکز تهیه غذا همچون رستوران‌ها توافق نموده و بخش تهیه ماست آنان را برعهده بگیرید. به این ترتیب باتوجه به متوسط مصرف ماست در رستوران، تالار و مراکز پذیرایی می‌توانید میزان تولید روزانه و فروش به موقع تولیداتتان را تضمین کنید.


عبدالهی
1399/01/10 | 08:07


نظرات کاربران

برای ارسال نظر باید وارد حساب کاربری خود شوید!